Muhammed TAŞ
Gazlı, Benzinli ve Dizel Arabada Tekleme Neden Olur?
0
9
Konuyu Okuyanlar:2 Ziyaretçi

Şuan Offine!
Şuan Offine!
Muhammed TAŞ Yönetim
Site Kurucusu

  • Konular105
  • Mesajlar399

  • İsim: Muhammed
    Şehir: Ankara
    Yaşınız: 30
    Araç Serisi: Şahin
    Model Yılı: 1994
  • Rep puanı 3
Araçta tekleme var sözünü her araç sahibi duyar veya deneyimler. Araç teklemesi genellikle ateşleme ve yakıt sisteminde oluşan problemlerden dolayı meydana gelir. Bu gibi durumlarda araçta teklemeli çalışma, sarsıntılı çalışma gibi istenmeyen durumlar oluşur. LPG'li araçta, benzinli ve dizel araçlarda oluşan tekleme sorunlarının birçok sebebi vardır. Bunları altta detaylıca görebilirsiniz.
Gazlı, Benzinli ve Dizel Arabada Tekleme 

Araçlarda Tekleme Neden Olur?


Benzinli, gazlı ve dizel araçlarda tekleme problemleri olabilmektedir. Bunların nedenleri arasında ilk olarak yakıt hava sisteminde oluşan problemler, filtrelerde oluşan problemler ve LPG beynin de olan problemler yer alır.

Gazlı Araçlarda Tekleme


Gazlı araçlarda sabahları ilk çalışmada tekleme mevcutsa ilk kontrol edilecek yerler arasında ateşleme sistemi ve LPG sistemi yer almaktadır. Bujide oluşan ufak bir sorun, ilk çalıştırmada tekleme ve sarsıntı gibi problemler çıkartabilmektedir. Ayrıca LPG enjektörleri de kontrol edilmelidir. Gazlı araçlarda tekleme problemleri genellikle kısa süre içerisinde tespit edilmekte ve uygun maliyetler ile çözülmektedir. Araba gazda tekliyor benzinde tekleme yok diyorsanız ilk kontrol edilmesi gereken yer LPG beyni ve LPG filtresi olmalıdır.
  • LPG beyni arızası tekleme yapabilir.
  • LPG filtresi tıkanması durumunda tekleme olabilir.

Benzinli Arabada Tekleme Sorunu


Benzinli araçlarda tekleme problemini günümüzde her eski araç sahibi yaşamıştır. Benzinli aracınızda ilk çalışmada tekleme, sabahları tekleme gibi problemler baş gösterdiyse ilk kontrol edilecek yerler arasında buji, buji kablosu ve benzin enjektörleri yer almaktadır. Yakıt hava ayarı kontrol edilmeli ve ateşleme elemanlarının kontrol edilmesi sırasında teklemeye neden olacak hata kesinlikle ortaya çıkacaktır.

Dizel Araç Tekleme Sorunu


Dizel arabada yolda giderken tekleme oluşuyorsa bunun masrafı oldukça fazla olabilmektedir. Bu durumda kontrol edilmesi gereken birçok parça bulunmaktadır. Dizel araçta tekleme varsa ilk kontrol edilecek yerler arasında enjektör sistemi yer almaktadır. Ayrıca mazotta hava olması durumunda ve mazot pompasında bir sorun olması durumda dizel araçta tekleme ve sarsıntı meydana gelecektir.
  • Enjektör arızası tekleme yapabilir.
  • Turbo arızası tekleme yapabilir.
  • Mazot pompası arızası tekleme yapabilir.

 Araba soğukken tekliyor, ne yapmalıyım?


Araçta Tekleme Var

Araç sabahları soğukken tekliyorsa yapılacak ilk şeylerden birisi ateşleme ve yakıt sisteminin kontrolüdür. Ateşleme sisteminde yer alan buji, buji kabloları, Distribütör ve diğer parçalar tek tek kontrol edilmelidir. Karbüratörlü araçlarda tekleme varsa karbüratör ve LPG beyni kontrol edilmelidir. 
Dizel araçlarda ise enjektörler teklemeye sebep olabilmektedir. Dizel araçların sorun tespiti benzinlilere göre daha zor olacaktır. Bu yüzden güvendiğiniz bir ustaya veya servise gitmeniz gerekmektedir.
Web Tasarım  - Reklam Danışmanlığı
İnstagram: DoğayaKaçanAdam
TofasTeam.com