Sn @"38NT983" Can Buğra bey sağlam ve uzun ömürlü göğüs kaplama için yapmanız gerekenler;
1-) Kaplanacak Vinleks mümkün ise PWC olmasın. Kuagile (astar) olarak tanımlanan PU (Poliüretan) üründen almanızı tavsiye ediyorum. PWC'ye oranla daha dayanıklı, kaliteli ve tuşe olarak göğüs kaplamaya en uygun üründür. Mümkün ise ince ve yumuşak astarlı ürünü tercih edin. İşinizi oldukça kolaylaştıracaktır.
2-) Yapıştırıcı olarak standart Bally /Derby yapıştırıcı tavsiye etmiyorum. Bally /Derby yapıştırıcılar sıcağa maruz kaldığında açılma yapabiliyor. Bu noktada ürünü satın aldığınız mağazaya ürünü hangi alanda kullanacağınızı söyleyin, "hangi yapıştırıcıyı tavsiye edersiniz?" diye sorarak tavsiye alın.
3-) Kaplamaya geçmeden önce göğsü mutlaka ince zımpara ile temizleyin, ardından hafif nemli bez ile kurulayın. Göğüs üzerinde toz ve pütür kalmamasına dikkat edin. Aksi durumda zaman içinde açılma ya da kaplama sonrası hoş görünmeyen pütür oluşabilir.
4-) Yapıştırıcıyı hem göğüse hem de vinleks'e 1 kat olarak uygulayın. Unutmayın (!). Çok yapıştırıcı sürmek iyi yapışacağı anlamına gelmediği gibi, yapıştırıcı topak yapabilir, yahut yapışma süresi oldukça uzayabilir.
5-) Keskin köşelere geldiğinizde üst kısımdan görünmeyecek şekilde küçük çentikler atabilir, kıvrımları pürüzsüz olarak yapabilirsiniz. Vinleks uygulaması oldukça kolay bir üründür. Ancak göğüs kaplamada mutlaka bir yardımcı edinin.
6-) Winleks kaplama sırasında mutlaka aşağıda görselini paylaştığım kauçuk rulo silindiri edinin. Bu silindir ile kaplanacak yüzeyde hava kabarcığı oluşumunu önleyebilir, yapışmayı en üst noktaya taşıyabilirsiniz.
7-) Sıcak hava tabancası işinizi oldukça rahatlatacaktır. Ancak sıcak hava tabancasını göğüse değil sadece vinlekse uygulayın. Sıcak hava tabancasını vinlekse 40/50 Cm mesafeden tutun. Çok yaklaşmayın. Çok da uzaklaşmayın. Çok uzun süre tutmayın. Yapıştırıcı ve vinleksi kavurmayın.
Bu işlemleri yaptığınızda kaplamanız hem pürüzsüz, hem sıcağa karşı dayanıklı hem de oldukça uzun ömürlü olacaktır.