Anket Kombi peteklerinin ısınmasında sorununuz mu var?
Oy kullandığınız için, şuan anketin son durumunu görüntülemektesiniz.
Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
Son petek ısınmıyor.
0
0%
Peteklerin altı hiç ısınmıyor.
1
100.00%
Yüksek derecede yeterli ısıyı alamıyorum.
0
0%
mrtplvc
Petek, Radyatör temizliği (Ankara)
0
200
Konuyu Okuyanlar:1 Ziyaretçi

Şuan Offine!
Şuan Offine!
mrtplvc TofasTeam Üye
TofasTeam Üye

  • Konular24
  • Mesajlar234

  • İsim: Murat
    Şehir: Kırıkkale
    Yaşınız: 33
    Araç Serisi: ŞAHİN 1.6 İE 1999
Değerli form üyeleri, 


Radyatör halk dilinde petek temizliği her iki yılda bir yapılması gereken uygulamadır. Ancak bu konuda ki eksik bilgiden ve hatta bilgi kirliliğinden dolayı kullanıcılar işin son safhasına yani peteklerin tamamen tıkanarak ısınmama durumuna gelinceye kadar maalesef peteklerine hiç bir uygulama yaptırmamaktadır. Bu sebepten dolayı kombi tesisatının içinde bulunan ısıtma suyu devir daimi zorlanmakta, hatta bu soruna dayalı olarak zorlanan devir daim pompasının ya kullanım ömrü kısalmakta ya da pompa arızası vermektedir. Bunun yanı sıra kombi peteklerinde oluşmaya başlayan tıkanma ilk safhasından son safhasına kadar geçen aralıkta, kullanıcı her yıl farkına varmadan peteklerden elde edeceği yüksek ısınma konforunu kaybetmektedir. 
Kombi içerisinde bulunan pompa yüksek devre sahip pompalar değildir. Tasarımı kombi ve Radyatör tesisat hattında bulunan ancak temiz ısıtma suyunu dönüşümlü olarak devir daim ettirebilmektedir. Ancak kombi içerisinde kir ve paslanma kireçlenmeden dolayı yoğunlaşmaya maruz kalan tesisat içinde ki bu sıvıyı kombi devir daim pompalarınız, kombi tesisatınıza en uzak nokta da ki peteklerinize pompalayamaz ya da diğer peteklere oranla daha az pompalar bu sebeple kombinize en uzak nokta da bulunan odamızın peteği diğer odalara oranla daha az ısınır. Kullanıcı bu soruna zorunlu olarak kombiye en yakın peteğin yani mutfak peteğinin vanalarını kapatarak çözüm bulabilirler. Bu durumda da aynı maliyete mutfakta ısınma konforundan vazgeçer. 

Değerli form üyeleri, 

Bu sorunlar ile karşılaşan kullanıcılarımız edindikleri bilgiler doğrultusunda kombi tesisatında ki suyu boşaltıp, su takviye vanasından tekrar basıp tekrar boşaltma yolu ile petekleri temizleme yöntemini tercih etmektedir. Bunun tabi ki sistemde bulunan kirli suyu tahliye etme adına faydası vardır, yapılması olumludur. Ancak bu durum, petekleri yüksek tazyik elde ettiğimiz ve peteklerin içinde bu tazyiği devir daim ettirdiğimiz sistemle eş tutulamaz. Çünkü ilk yapmış olduğunuz yöntem yani sisteme su takviye vanasından su basarak ve basılan suyun tahliye borusundan akmasını sağlayarak petek içinde ki küçük kanallarda tortulaşmış pas kir ve kireci dışarı atamazsınız. Çünkü siz tahliye vanasını açtığınız da yerçekiminin suya uyguladığı basıncın bir açık bulması ile dışarı çıkmasını sağlıyorsunuz, yani yağmur suyunun eğimli bir meyilden akması gibi. Bu yöntemle hele hele tahliye vanasına çok uzakta bulunan peteklerdeki ince paslanmalar ve kirler dahi dışarı atılamayacaktır. 

Peki biz ne yapıyoruz ? 

Kombi tesisatınızın banyoda bulunan peteğine giren vanayı petekten ayırarak Yüksek devirli Kombi tesisat yıkama ve tıkanıklıkları açmak için üretilmiş makinamızı sisteme bağlıyoruz. Makinamızın su tankı haznesine temiz su hortumunu bağlıyoruz. Şebekeden aldığımız suyu makinamız sayesinde sistemin içine basıyoruz. Gidiş hattından gönderdiğimiz temiz su dönüş hattından kombi içerisinde bulunan pis suyu ve kaba pisliği dışarı atıyoruz. Bu işlem su berraklaşınca ya kadar devam ediyor. (Burada dikkat edilmesi gereken nokta makinanın sistem içine basıç değil tazyik gönderdiğidir. Makina kapalı sistem olarak değil, açık sistem olarak çalıştığından Kombi ve tesisatınız en ufak bir basınca maruz bırakılmamaktadır. Bu makinaları sistemi basınçla değil, suyun sistem içinde dönüş hızı ile temizlemektedir.) Bu işlemden sonra makinamızın su haznesine kimyasal ilacımızı da katarak ilaçlı suyu sistemin içine gönderiyoruz. Kombinizi 60 dereceye kadar 5 dakika çalıştırıyoruz. Kombinizi tekrar kapattıktan sonra bütün peteklerinizin vanalarını kapatarak her bir peteğin vanasını tek tek açarak kimyasallı suyu yüksek hız ve tazyikle peteğinizin içinde döndererek çözülen ve kabaran pisliği makinamızda bulunan filtreye alıyoruz bu uygulama her petek için 10 dakika sürüyor. Temizleme işlemi bittikten sonra içerde ki ilaçlı suyu ve son kalan tortuları yine en başta yaptığımız gibi şebekeden aldığımız temiz su ile temizleyerek uygulamayı bitiriyoruz. Kombi çalıştırılıp peteklerin havası alındıktan sonra sistemi çalışır vaziyette kullanıcısına teslim ediyoruz. 

Bir bilgi : Kombi ve radyatörlerin içinde bulunan pisliğin radyatörün alt kısmında kütle haline gelerek petekleriniz de tıkanmaya yol açmaması için yaz aylarında en az bir kere kombinizi çalıştırın. 

Sağlıklı, Huzurlu ve Sıcak günler dileği ile.


Murat Sıhhi Tesisat 
Kombi ve Petek temizliği 
İRTİBAT: 0539 666 42 48 


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
   
Kombi Petek Temizleme Ankara, Tıkalı Gider Açma Ankara, Su Kaçak Tespiti Ankara
http://www.ankarasutesisatci.com/