kRaLSeRSeRi
arkadan ceza kanunu
2
369
Konuyu Okuyanlar:1 Ziyaretçi

Şuan Offine!
Şuan Offine!
kRaLSeRSeRi TofasTeam Üye
TofasTeam Üye

  • Konular19
  • Mesajlar96

  • İsim: Taner
    Şehir: İstanbul
    Yaşınız: 23
    Araç Serisi: 93 sLx
İSTANBUL - Emniyet Genel Müdürlüğü trafikte kural ihlallerinin önlenebilmesi ve denetimden beklenen sonuçların alınabilmesi için harekete geçti.

Arkadan yazılan cezanın kurallara riayette çok fazla artısının olmadığını tespit eden Trafik Hizmetleri Başkanlığı yeni bir çalışma başlattı.

Karayolları Trafik Kanunu'nun 116'ncı maddesine aykırı davranan araçların plakasına göre ceza yazılmaması istendi. Bundan böyle sürücülerin plakasına göre değil durdurularak ceza yazılması uygulamasına geçildi.
Sabah'ın haberine göre, trafikten sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş, bu amaçla 81 İl Emniyeti'ne bir genelge göndererek KTK'nın 116'ıncı maddesinin nasıl uygulanması gerektiğini anlattı.

Osman Karakuş, daha önce yayınladıkları genelgeye dikkat çekerek şöyle dedi: "Kural ihlali yapan sürücülere kanunu işlem yapılırken karşılaşacakları riskler konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme yapılmasının yol kullanıcıları üzerindeki etkisi daha fazla olduğu göz önünde bulundurulacak. İmkanlar dahilinde ihlalde bulunan sürücünün yüzüne karşı işlem yapılmasına önem verilsin."

Karakuş, yeni talimatta "Konu Genel Müdürlüğümüzce de takip edilecektir ve aksine hareket eden personel hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır" dedi.


kaynak : http://www.ntvmsnbc.com/id/25216085/#storyContinued

bu kanun ne oldu arkadaslar bilgisi olan varmı ??????

KTK'nun 116. maddesine istinaden gıyapta yazılan trafik cezalarına karşı, yani anlayacağınız tanımıyla "plakaya yazılan cezalara" karşı itiraz yolunu anlatacağım.
Trafik polisinin durdurup yüzünüze karşı yazdığı cezalar için de itiraz yolu mevcut tabi, prosedür aynı işliyor, tek farkı 15 GÜN olan İTİRAZ SÜRESİ, yüze karşı yazılan cezalarda, yazıldığı tarihten itibaren, gıyapta yazılan cezalarda ise, size tebliğ tarihinden itibaren başlıyor. Eğer 15 gün içinde itiraz etmezsiniz, burası önemli, karar kesinleşmiş demektir, artık itiraz edemezsiniz.

Plakaya yazılan cezalar, ruhsatınızda yazılı olan, yani sistemde kayıtlı olan adresinize gelir, ikametinize PTT yoluyla gelen ceza, siz evde olmadığınız bir sırada gElirse postacı kapınıza bir not bırakır ve cezanızı muhtarlığa teslim eder, Ve tebliğ tarihi o taihten itibaren başlar. Normal prosedür budur, cezanız eski ikametgahınıza giderse, suç sistemin değil, ikametgah adresini yenilemeyen sizdedir.

Gelelim itiraz işlemlerine, ben İstanbul için anlatacağım, diğer iller için de aynıdır, değişen bir şey yok.
İtiraz işlemleri Trafik Mahkemeleri'ne yapılıyor, Türkiye'nin tamamında mevcut olmadığı için (sanırım bir tek Ankara'da varmış) bu işe, görEvlendirilen bir Sulh Ceza Mahkemesi bakıyor, 2012 yılı itibariyle İstanbul'da Çağlayan'daki 3. Sulh Ceza Mahkemesi bakıyor, ama bunun bir önemi yok, dilekçemizdeki mahkeme kısmını boşbırakacağız, gittiğimiz adliyede hangi mahkemenin baktığını öğrenir öğrenmez bunu doldurabiliriz.

Öncelikle prosedür gayet basit, hiç gözünüz korkmasın, ayrıca sadece 1 TL dava dosyası parası veriyorsunuz, başka bir ücret de yok, mahkeme duruşması da yok, sadece evraklarınızı teslim ediyorsunuz, 5 dakikanızı bile almıyor.

Dilekçe örneğini ekte veriyorum, kendi durumunuza göre doldurabilirsiniz.
(Örnek dilekçede kırmızı ışık ihlali cezasına karşı itiraz amaçlı doğaçlama bir yazı vardır.)
Gerekli evraklar:
1. Dava dilekçesi
2. Dava dosyası (Adliye kantininden temin edeceksiniz - 1 TL)
3. Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı Fotokopisi (2 nüsha)
4. Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı Tebligatı Fotokopisi (2 nüsha)
5. Ruhsat Fotokopisi (2 nüsha)
6. Kimlik ve Ehliyet Fotokopisi (2 nüsha)

Evraklarınızı Sulh Ceza Mahkemesi'nin kalemine teslim edeceksiniz, trafik cezasının ve tebligat kağıdının aslı sizde kalacak, dilekçenizde yazdıklarınıza göre bir karar verilecek, herhangi bir duruşma olmayacak, mahkeme sonucu tebligatla adresinize gelecek.

Mahkemeye vereceğiniz cezalar için ödeme yapmanıza gerek yok, mahkemenin yoğunluğuna göre karar süreci 2-3 aya kadar bile uzayabilir, karar size tebliğ edildikten sonra, sonuç olumsuz olsa bile, mahkeme karar tebliğinden itibaren 15 gün içinde cezanızı 3/4 oranında inidirimli ödeyebilirsiniz, herhangi bir hak kaybınız olmaz.

İtiraz yolunu, sadece haklı olduğunu düşündüğünüz cezalar için kullanırsanız mahkemelere gereksiz iş yükü yüklememiş olursunuz, ayrıca bir sonraki ceza itirazınız için güvenirliliğiniz olmuş olur, çünkü her itirazınız, sonucu olumlu ya da olumsuz olarak adliye kayıtlarında tutuluyor.
(alıntı)
[Resim: 42895010150888532725933.jpg]

Kaybettin SandıkLarın KurtuLdukLarındır ßeLkide ..
Şuan Offine!
Şuan Offine!
dj675 TofasTeam Üye
TofasTeam Üye

  • Konular44
  • Mesajlar360

  • İsim: okan
    Şehir: Antalya
    Yaşınız: 22
    Araç Serisi: 1995 sLx
Şikayette bulunduk daha önce bu şekilde ama sonuç bizi haksız görmüş mahkeme yine ben yine ben yine ben Big Grin

ekteki dilekçe örneğinide eklerseniz faydalı olacaktır
Yalan aşklara yan yan darbe ..
Şuan Offine!
Şuan Offine!
B.TT.L TofasTeam Üye
TofasTeam Üye

  • Konular26
  • Mesajlar3,526

  • İsim: Serkan
    Şehir: Ordu
    Yaşınız: 33
    Araç Serisi: Doğan S
    Model Yılı: ----
Kimi kime şikayet ediyorsunuz? Kaşıkla verip kepçeyle alınan bir yerdeyiz Big Grin
.. TEK ..